ZANIMIVOSTI

Hiša iz slame v Čikečki vasi

Sprehod v gozd in gobarjenje

Nemetov mlin 

Nemetov mlin: v času 20. stoletja so tukaj mleli pšenico. Zdaj ne obratuje več. 

Rotunda v Selu

Rotunda sv. Nikolaja  stoji v severnem delu vasi Selo in je izjemen spomenik okrogle romanske arhitekture ter gotskega slikarstva. Nastala je v sredini 13. stoletja. Umetnostnozgodovinsko je bilo pomembno, da se je zgodilo slikanje na temo pasijona, nastalo v času 15. stoletja izpod rok slikarstvo, ki je izhajal iz ti »gornještajerske vojvodske delavnice«. Legenda pravi, da naj bi cerkev sprva pripadala templjarjem.

Grad Grad

Grad Grad je največji grajski kompleks na Slovenskem, ki šteje čez 800 let, stoji na griču iz bazaltnega lehnjaka. Današnji obseg je grad dobil v 16. in 17. stoletju, prenovljen pa je bil v 18. v 19. stoletju. V neposredni okolici gradu je več energijskih mest, prav tako je energetsko polje pred glavnim vhodom in pri izviru studenca, južno od gradu. Čudežne moči so na grajskem dvorišču na pretek. Danci ima v njem sedež Krajinski park Goričko. 

www.park-goricko.org

 

Vulkanija

Obiščite Doživljajski park Vulkanija in doživite izbruh vulkana tudi vi. Čaka vas nepozabno potovanje v globino goričke vulkane, skozi zgodovino Zemlje v geoloških bližinah. 

Bukovniško jezero

 

Najbolj prepoznavna turistična točka je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti.

V neposredni bližini jezera ponosno stoji kapelica Sv.Vida, zraven pa je istoimenski izvir z vodo, ki ima energijsko moč ter številne zdravilne učinke. 26 energetskih točk blagodejnega in zdravilnega sevanja ponuja sprostitev in obnovo vitalnih energij. 

 

PUSTOLOVSKI PARK: https://www.pustolovskipark.si/

Babičev mlin na Muri

Babičev mlin na Muri v Veržeju je edini panonski plavajoči mlin v Prlekiji danes. Je krajevna, etnografska, zgodovinska in turistična priča Prlekije in s tem tudi Pomurja. Gre za edinstven spomenik slovenske kulturne dediščine neprecenljive vrednosti, kjer lahko tudi kupite moko. 

Otok ljubezni

V neposredni bližini Beltinec se nahaja priljubljena izletniška točka »Otok ljubezni« v Ižakovcih, ki se ponaša s plavajočim mlinom na reki Muri in brodom, ki ohranja starodavni način prečkanja reke Mure. V »Brežni hiši« ob mlinu se nahaja stalna razstavna zbirka Büjraštvo na reki Muri, turistično informativna pisarna ter prodajalna z izdelki domače obrti, moko iz mlina, pijačo in turistično literaturo.

Vinarium Lendava

Terme 3000 - Moravske toplice

Terme Vivat

Ocean Orchids

Pogledate si lahko tropski vrt z orhidejami in kakšno tudi kupite.  

Povezava: http://www.oceanorchids.si/

Plečnikova cerkev v Bogojini

Dvorec MATZENAU - park

Create Your Own Website With Webador